Předkládám vám další recept na vafle. Tentokrát trochu zdravější varianta - jsou z jogurtu a z části z celozrnné mouky. Klidně ale použijte pouze hladkou mouku a vafle si obložte tím, co máte nejraději.
Přísady (na cca 6 ks)
- 2 celá vejce
- 2 lžíce bílého jogurtu
- špetka soli
- 1/2 lžíce cukru (lze vynechat)
- 20 ml mléka
- 20 g rozpuštěného másla
- 3 plné lžíce celozrnné špaldové mouky (příp. klasické hladké)
- 3 plné lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
Postup
Vejce prošleháme spolu s bílým jogurtem, solí a cukrem. Přisypeme obě mouky smíchané s jedlou sodou, přidáme vlažné máslo a mléko a vymícháme hladké těsto, které je husté asi jako na lívance.
Před pečením necháme těsto asi čtvrt hodiny odležet.
Ve vaflovači pečeme dozlatova.
Podáváme s tím, co máme rádi. U nás to tentokrát byla zakysaná smetana smíchaná s jogurtem v poměru 1:1, oslazené vanilkovým cukrem s příchutí mandlí (novinka od Dr.Oetkera), a navrch pokrájené jahody a kiwi.
Žádné komentáře:
Okomentovat