Narychlo focené, ale moc dobré! Nedávno Vojta koupil velké balení citrónů a v Albertu měli akci na čerstvého lososa, takže se recept z Takové normální kuchařky přesně hodil :-) Po upečení se má posypat nakrájenou čerstvou pažitkou, kterou jsem bohužel neměla, ale skvěle posloužila nať z jarní cibulky.
Přísady
- 2 citróny
- 600 g filetu z lososa s kůží
- 1 lžíce medu
- 3 stroužky česneku
- 40 g rozpuštěného másla
- 1 hrst pažitky (já použila nať z jarní cibulky)
- sůl, pepř
Postup
Plech vyložíme pečícím papírem, 1 citrón nakrájíme na plátky a vyskládáme ho na papír. Na kolečka položíme lososa kůží dolů. Osolíme ho a opepříme.
Z druhého citrónu vymačkáme šťávu a spolu s medem a prolisovaným česnekem vmícháme do rozpuštěného másla. Touto směsí potřeme lososa.
V předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi 20 minut, až zezlátne a maso půjde lehce oddělit vidličkou.
Lososa vyndáme z trouby a posypeme nakrájenou pažitkou. Podáváme se salátem, my jsme si k němu dali i rýži.
Žádné komentáře:
Okomentovat