Kdo by neměl rád lívanečky? Mohou posloužit jako hlavní chod, snídaně nebo dezert. Tyhle jsou rychle připravené, nejsou totiž kynuté, ale pouze s práškem do pečiva. Ale nebojte, nadýchané jsou dost.
Přísady
- 1 celé vejce
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- velká špetka soli
- lžička skořice
- 3/4 sáčku prášku do pečiva
- 1 hrnek nastrouhaných jablek (1 až 2 jablka)
- máslo na smažení
- k podávání zakysaná smetana nebo jogurt, skořice, cukr, ovoce, džem
Postup
V míse smícháme vejce, hladkou mouku, mléko, sůl, strouhaná jablka a skořici a vše důkladně promícháme.
Na pánvi smažíme na másle lívanečky z obou stran dozlatova.
Na talířích zdobíme dle chuti - zakysanou smetanou, jogurtem, skořicí cukrem, ovocem, džemem.
Žádné komentáře:
Okomentovat