Opět přišla řada na kuchařku od Pohlreicha a vyzkoušeli jsme pro nás novou česnekovou omáčku. Dle tipu v kuchařce se k ní hodí těstoviny, brambory nebo noky.
Přísady
- 600 g kuřecích prsou
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 snítka rozmarýnu (neměla jsem)
- sůl, pepř
- 250 ml smetany ke šlehání
- 10 stroužků česneku, oloupaného
- 40 g másla
- 40 g hladké mouky
- 500 ml hovězího vývaru (dala jsem zeleninový)
Postup
Maso osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme na pánvi na středním plameni z obou stran dozlatova. Vyjmeme ho a odložíme stranou.
Ve smetaně povaříme oloupané stroužky česneku 10 minut, srazí to jeho štiplavost. Poté rozmixujeme na hladký krém.
Do výpeku po masu dáme máslo a hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným vývarem. Povaříme asi 10 minut, přilijeme česnekovou smetanu a ještě chvíli povaříme.
Do omáčky vrátíme zpět maso a povaříme ještě 5 minut na středním plameni.
Žádné komentáře:
Okomentovat