Určitě znáte španělské ptáčky, neboli omáčku se závitky z hovězího masa, které jsou plněné vajíčkem, uzeninou, okurkou a špekem. Tohle je tak trochu jejich obměna a řekla bych, že velmi zrychlená. Místo hovězího masa kuřecí (náš Davídek hovězí maso nemá moc rád) a místo závitků jen plátky masa a kousky ostatního.
Přísady
- 3 kuřecí prsa, nakrájená na plátky
- sůl, pepř
- plnotučná hořčice (příp. francouzská)
- 2 až 3 větší cibule, nakrájené nadrobno
- olej
- 2 párky, nakrájené
- 2 až 3 nakládané okurky, nakrájené
- 2 vajíčka, uvařená natvrdo a nakrájená
- 2 až 3 lžíce hladké mouky
- kuřecí vývar (příp. zeleninový nebo hovězí)
Postup
Plátky masa slabě naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Na oleji je pak opečeme namazanou stranou dolů a dotřeme i horní stranu hořčicí. Po opečení z obou stran maso vyjmeme a do výpeku dáme cibuli. Když je cibule dozlatova, zaprášíme ji moukou a po chvíli zalijeme vývarem. Vrátíme plátky opečeného masa a dusíme doměkka, cca půl hodiny.
Poté maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Vrátíme maso zpět a přidáme párky, okurky a vajíčka. Krátce povaříme a příp. omáčku ještě dochutíme (sůl, pepř, hořčice).
Podáváme s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat