Indické jídlo, které má mnoho obměn. Základem je vždy čočka různého druhu a přidáním koření, zeleniny nebo kokosového mléka získáte pokaždé jinou chuť. Podávejte s rýží nebo plackami.
Přísady
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 menší mrkve
- olivový olej
- malý kousek čerstvého zázvoru
- mletý nebo podrcený římský kmín
- kurkuma
- uzená červená paprika
- špetka kari
- 3 hrsti červené čočky půlené
- 1 plechovka sekaných rajčat
- zeleninový vývar
- 1 lžíce zakysané smetany
Postup
Zeleninu pokrájíme nadrobno (případně nasekáme v robotu se sekacími noži) a na oleji opékáme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme všechno koření a krátce zarestujeme. Vlijeme vývar, rajčata z plechovky a přidáme čočku.
Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi čtvrt hodiny nebo dokud nebude čočka měkká.
Na závěr vmícháme zakysanou smetanu a podáváme např. s rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat