Při tomto receptu jsem musela trochu zaimprovizovat. Ricotty jsem měla pouze 250 g, tak jsem k ní přidala jedno malé balení gervais a špaget uvařila jen 3/4 balíčku. Neměli jsme doma ani hladkolistou petržel, tak jsem dala čerstvou bazalku a na talířích jsme si pak těstoviny posypali navíc ještě trochou parmazánu, protože jsem zapomněla omáčku osolit :-) Ale i přesto to bylo výborné jídlo, které určitě zopakujeme.
Přísady
- balíček špaget
- 500 g ricotty, vyndané z lednice alespoň půl hodiny před začátkem vaření
- 125 ml mléka
- špetka strouhané citronové kůry (vynechala jsem)
- 1 hrst hladkolisté petržele (bohužel jsem neměla, dala jsem čerstvou bazalku)
- sůl, pepř
Strouhanka:
- 4 plátky toustového chleba nebo 1 bageta
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
Toustový chléb nakrájíme na proužky nebo bagetu na plátky a na pečícím papíru upečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů několik minut dozlatova. Opečené pečivo pak rozmixujeme nahrubo.
Na pánvi na másle s olejem restujeme česnek asi minutu, přidáme strouhanku a opečeme ji dohněda.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus. Slijeme je a necháme okapat.
V hrnci po špagetách ohřejeme mléko, odstavíme a vmícháme ricottu, kůru a větší část nasekané petrželky. Osolíme a opepříme, přidáme slité těstoviny a důkladně promícháme.
Na talířích sypeme česnekovou strouhankou a zbylou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat