První letošní domácí zmrzlina. V aktuálním čísle časopisu Apetit jsem objevila recept na domácí stracciatellu bez vajíček, je pouze z mléka a smetany. U domácí zmrzliny je skvělé, že víte, co do ní dáte a přizpůsobíte si její sladkost. Oproti receptu jsem ubrala trochu cukru a místo tmavé čokolády (kterou jsem neměla) jsem dala mléčnou.
Přísady
- 80 g cukru
- 3 g kukuřičného škrobu
- 285 ml plnotučného mléka
- 120 ml tučné smetany ke šlehání
- špetička soli
- 30 g kvalitní čokolády
Postup
V kastrůlku metličkou promícháme cukr a škrob, přilijeme 3/4 mléka a promícháme, aby ve směsi nebyly hrudky. Povaříme asi minutu, aby se škrob provařil. Vlijeme do zbylého mléka, přidáme smetanu a sůl a promícháme. Necháme dobře vychladit.
Vychlazenou směs nalijeme do zrmzlinovače a dáme umíchat na 30 minut.
Mezitím si čokoládu nožem nasekáme na malé kousky a ty ke konci míchání přidáme do zmrzlinovače. Zmrzlinu ihned podáváme, v tom případě má konzistenci točené zmrzliny nebo můžeme dát na pár hodin do mrazáku. Před podáváním ji pak musíme nechat chvíli povolit.
máte krásné mističky, můžu se prosím zeptat odkud jsou? děkuju moc! Jinak vaše recepty mám moc ráda, vždycky koukám zda přibyl nějaký nový :), mějte se moc pěkně
OdpovědětVymazatDobrý den, mám radost, že čekáte na nové recepty. Musíte mít poslední dobou radost, přidávám jich o dost více než dříve.
VymazatMističky jsou z Ikea, prodávají je v sadě po 4 ks a jmenují se DRÖMBILD.
Hezký den.
Zuzka