Nevím, jak kupovaný Kinder mléčný řez chutná, tak ani nemůžu posoudit, jestli tenhle domácí chutná podobně. V každém případě je výborný a určitě o dost zdravější. Hebký kakaový piškot naplněný svěžím nadýchaným tvarohovým krémem musí chutnat snad každému.
Přísady
Těsto:- 4 malá nebo 3 velká vejce
- špetka soli
- 1 lžíce rumu
- 70 g krupicového cukru
- 2 lžíce oleje
- 75 g polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
- 250 g tvarohu (v kostce nebo hustého vaničkového)
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
Rozklepneme vajíčka, žloutky dáme do mističky s rumem a bílky do velké mísy nebo robota. Bílky ušleháme se špetkou soli do hustého sněhu. Přidáme cukr a pořádně ho necháme zašlehat. Poté přidáváme žloutky, postupně jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme slabě potřeli olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 8 až 10 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2 poloviny.
Tvaroh rozmícháme s cukrem. Smetanu ušleháme v pevnou šlehačku a opatrně vmícháme do tvarohu. Náplní potřeme polovinu korpusu a druhým přikryjeme. Necháme vychladit a poté rozkrájíme na 10 obdélníků.
Žádné komentáře:
Okomentovat