14/05/2020

Kinder mléčný řez


Nevím, jak kupovaný Kinder mléčný řez chutná, tak ani nemůžu posoudit, jestli tenhle domácí chutná podobně. V každém případě je výborný a určitě o dost zdravější. Hebký kakaový piškot naplněný svěžím nadýchaným tvarohovým krémem musí chutnat snad každému.

Přísady

Těsto:
  • 4 malá nebo 3 velká vejce
  • špetka soli
  • 1 lžíce rumu
  • 70 g krupicového cukru 
  • 2 lžíce oleje
  • 75 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
Náplň:
  • 250 g tvarohu (v kostce nebo hustého vaničkového)
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml smetany ke šlehání

Postup

Rozklepneme vajíčka, žloutky dáme do mističky s rumem a bílky do velké mísy nebo robota. Bílky ušleháme se špetkou soli do hustého sněhu. Přidáme cukr a pořádně ho necháme zašlehat. Poté přidáváme žloutky, postupně jeden po druhém. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, který jsme slabě potřeli olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 8 až 10 minut. Necháme vychladnout a rozkrojíme na 2 poloviny.

Tvaroh rozmícháme s cukrem. Smetanu ušleháme v pevnou šlehačku a opatrně vmícháme do tvarohu. Náplní potřeme polovinu korpusu a druhým přikryjeme. Necháme vychladit a poté rozkrájíme na 10 obdélníků.

Žádné komentáře:

Okomentovat