Tenhle skvělý bramborový guláš se nemusíte bát připravit i menším dětem. Uzeninu v něm nehledejte a není ani zahuštěný moukou, ale pouze zeleninou. Chutná však fantasticky. Původní recept byl na gulášovou polévku a našla jsem ho na Instagramu vyrobenozlasky.
Přísady
- 1 až 2 cibule, nakrájené najemno
- 1/2 mrkve, nastrouhané nahrubo
- 1/2 červené silnostěnné papriky, nakrájené na malé kostičky
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 lžíce červené mleté papriky
- cca 0,5 litru zeleninového nebo hovězího vývaru
- cca 400 g rajčatového pyré
- 1-2 lžíce majoránky
- 1 lžička kmínu
- sůl a pepř dle chuti
- 350 až 400 g hovězího mletého masa
- 0,5-1 kg brambor (dle toho, jak moc bramborové to máte rádi)
Postup
Na oleji opečeme cibuli, poté přidáme mrkev i papriku a chvíli opékáme. Přidáme česnek a po chvilce mletou sladkou papriku, kterou necháme rozvonět (pozor, nesmí se opékat dlouho, zhořkla by). Zalijeme vývarem, přidáme rajčatové pyré, kmín a majoránku a necháme asi půl hodiny provařit. Poté rozmixujeme.
Mezitím si na pánvi na troše oleje opečeme mleté maso, vařečkou jej oddělujeme. Vmícháme ho do rozmixovaného základu a přidáme i brambory nakrájené na kostky.
Vaříme do změknutí brambor. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat