Tyhle řezy se povedly, zařazujeme je mezi oblíbené! Není to žádná dusivá buchta, ale vláčné řezy, které jsou i trochu zdravější - v těstě je mrkev a jablko a celozrnná špaldová mouka. Poleva není čokoláda, ale máslo s kakaem a cukrem. Těsto jsem měla trochu řidší, příště přisypu mouku (záleží na šťavnatosti mrkve a jablka i na velikosti vajec).
Přísady
- 4 malá nebe 3 střední vejce
- špetka soli
- 125 g krupicového cukru
- 10 lžic oleje (např. řepkového nebo slunečnicového)
- 200 g nastrouhané mrkve, najemno
- cca 150 g nastrouhaného jablka, nahrubo
- 150 g hladké špaldové celozrnné mouky
- 200 g hladké klasické mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 250 ml mléka
Poleva:
- 50 g másla
- 2 až 3 lžíce kakaa holandského typu
- 3 až 4 lžíce cukru (dejte ho podle vaší chuti)
- nastrouhaný kokos na posypání
Postup
Vejce s cukrem a špetkou soli vyšleháme do světlé nadýchané pěny (nejlépe v robotu). Přidáme olej, mrkev spolu s jablkem a poté střídavě vmícháme mouky smíchané s práškem do pečiva a mléko.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 180 pečeme cca půl hodiny (propečenost zkusíme zapíchnutím špejle).
Rozpustíme máslo, přidáme kakao a cukr a dobře promícháme. Polevu natřeme na upečený koláč a posypeme kokosem.
Žádné komentáře:
Okomentovat