Z těsta na domácí italskou pizzu jsem upekla i pizza šneky (uvedené množství vyjde na 2 plechy). Náplň můžete dát samozřejmě i jinou, ale přimlouvám se za dostatek sýra.
Přísady
Těsto:
- 250 ml vlažné vody
- 15 g čerstvého droždí
- 5 g cukru
- 10 g soli
- 20 g olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- příp. krupice nebo hrubá mouka na podsypání
Sugo na potření:
- 250 g drcených rajčat (lze nahradit rajčatovým protlakem, naředěným)
- 1 lžička sušených italských bylinek (nebo oregano + bazalka)
- malý stroužek česneku
- sůl
Na náplň:
- plátky šunky
- strouhaná mozzarella
- strouhaný čedar
- sušená bazalka
Postup
Do mísy dáme mouku a sůl, v menší misce smícháme vlažnou vodu s droždím, cukrem a olejem a tuto tekutinu vlijeme do mouky. Vypracujeme hladké, pružné těsto (podle potřeby přidáme trochu vody nebo mouky), v robotu necháme míchat cca 10 minut. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
Troubu rozpálíme, co to jde, klidně na 280 stupňů a necháme v troubě rozpálit i samotný plech.
Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny a každou vyválíme na velký a tenký obdélník. Potřeme rajčatovým sugem a obložíme podle chuti - např. jako já šunkou, mozzarellou a čedarem a posypeme sušenou bazalkou.
Obdélník zarolujeme po delší straně do rolády a ostrým nožem nakrájíme cca 2 cm široká kolečka. Pokládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Povrch šneků můžeme ještě posypat trochou sýra.
Šneky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 20 minut (čas přizpůsobte vaší troubě).
Žádné komentáře:
Okomentovat