Přísady (na 6 brumíků)
- 2 vejce
- 35 g cukru
- 1 lžička vanilkového cukru
- špetka soli
- 40 g měkkého pokrájeného másla
- 4 lžíce mléka
- 100 g mix hladké a celozrnné špaldové mouky (např. 60:40 hladká vs. celozrnná)
- příp. půl lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička mléka navíc
Postup
Celá vejce s cukrem vyšleháme do světlé, nadýchané pěny. Po částech zašleháme změklé máslo a poté střídavě mouku s mlékem. Těsto má být hladké, našlehané a řidší, ale ne tekuté, proto podle potřeby můžeme dohustit moukou nebo doředit mlékem.
Část těsta, asi lžíci nebo dvě, odebereme do misky a vmícháme kakao se lžičkou mléka.
Silikonové formičky plníme nejprve kakaovým a poté světlým těstem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 10 až 15 minut (nejlépe formičky vyskládáme na plech na pečení, snáze s nimi pak manipulujeme).
Brumíky vyklápíme z formiček až vychladnou.
Žádné komentáře:
Okomentovat