Pokud máte rádi čokoládu, jsou tyhle muffiny přesně pro vás. Do těsta se vmíchají nasekané čokolády, množství si můžete i zvýšit. Původně tam patří i bílá čokoláda, ale tu jsem doma neměla. Těsto jsem dala na silikonových formiček a po upečení šly krásně bez přilepení vyklopit.
Přísady
- 250 g hladké mouky (dala jsem 50 g žitné celozrnné)
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 60 g mléčné čokolády, nasekané
- 25 g hořké vysokoprocentní čokolády, nasekané
- 285 ml zakysané smetany nebo smetanového jogurtu
- 2 celá vejce
- 80 g přírodního cukru
- 80 g oleje nebo rozpuštěného másla
Postup
Jako u všech muffinů si připravíme 2 mísy, v jedné smícháme sypké suroviny včetně posekaných čokolád a v druhé misce pak tekuté přísady spolu s cukrem.
Tekuté vlijeme do sypkých a promícháme. Mícháme důkladně, ale krátce, v těstě mohou zůstat hrudky, kdybychom míchali dlouho, výsledné muffiny budou tvrdé.
Pomocí dvou lžic plníme muffinové košíčky a upečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 20 minut. Po upečení necháme muffiny vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat