18/01/2021

Extra čokoládové muffiny


Pokud máte rádi čokoládu, jsou tyhle muffiny přesně pro vás. Do těsta se vmíchají nasekané čokolády, množství si můžete i zvýšit. Původně tam patří i bílá čokoláda, ale tu jsem doma neměla. Těsto jsem dala na silikonových formiček a po upečení šly krásně bez přilepení vyklopit.

Přísady

  • 250 g hladké mouky (dala jsem 50 g žitné celozrnné)
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 60 g mléčné čokolády, nasekané
  • 25 g hořké vysokoprocentní čokolády, nasekané
  • 285 ml zakysané smetany nebo smetanového jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 80 g přírodního cukru
  • 80 g oleje nebo rozpuštěného másla 

Postup

Jako u všech muffinů si připravíme 2 mísy, v jedné smícháme sypké suroviny včetně posekaných čokolád a v druhé misce pak tekuté přísady spolu s cukrem.

Tekuté vlijeme do sypkých a promícháme. Mícháme důkladně, ale krátce, v těstě mohou zůstat hrudky, kdybychom míchali dlouho, výsledné muffiny budou tvrdé.

Pomocí dvou lžic plníme muffinové košíčky a upečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 20 minut. Po upečení necháme muffiny vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat