Pokud potřebujete nenápadně propašovat do jídelníčku čočku, možná bude tahle sekaná to, co hledáte. Kombinace masa, červené čočky a sýra zajistí, že bude sekaná šťavnatá. Recept jsem našla na instagramu u zapisnik_obycejne_mamy.
Přísady
- 500 g mletého masa - vepřové plus hovězí
- 150 g červené čočky
- 3 vejce
- 1/2 lžičky majoránky
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- 100 g sýra (eidam nebo gouda)
- 50 g strouhanky (dala jsem plátek celozrnného toustového chleba namočeného v mléce)
- 1 stroužek česneku
- trochu drceného kmínu
- sůl, pepř
- olej na potření
Postup
Červenou čočku chvilinku povaříme ve vodě a necháme na cedníku dobře okapat a vychladnout. Poté ji smícháme s masem a ostatními surovinami. Vytvarujeme velkou šišku, kterou potřeme olejem, dáme do pekáčku a podlijeme trochou vody.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi hodinu.
Podáváme jako klasickou sekanou s čímkoliv, co máme rádi.
Žádné komentáře:
Okomentovat