Vím, že už je po sezóně rebarbory, ale pokud ji ještě nějakou máte, vyzkoušejte tento snadný dezert nebo snídani. Crumble nejlépe chutná ještě vlažný, doplněný např. o jogurt, zakysanou smetanu nebo zmrzlinu.
Přísady
- 80 g ovesných vloček
- 30 g hladké špaldové mouky celozrnné
- 60 g studeného másla
- 2,5 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžičky skořice
- špetka soli
- 180 g nakrájené rebarbory (cca 3 stonky)
- 250 g čerstvých nebo mražených jahod (použijete-li mražené, nerozmrazujte je)
Postup
Troubu předehřejeme na 175 °C.
Mezitím do mísy dáme vločky, celozrnnou mouku, máslo, cukr, skořici a špetku soli a rukama vypracujeme drobenku.
Do zapékací mísy (nebo několika menších jednoporcových mističek) nakrájíme omyté a oloupané stonky rebarbory na 0,5-1cm kostičky, jahody dle velikosti na poloviny či čtvrtky. Na ovoce rovnoměrně navrstvíme připravenou drobenku.
V rozpálené troubě pečeme cca hodinu, dokud nebude ovoce probublávat a drobenka navrchu nezezlátne.
Podáváme ještě vlažné s jogurtem (příp. zakysanou smetanou nebo zmrzlinou).
Žádné komentáře:
Okomentovat