Kedlubnová omáčka zní možná nezvykle, ale je jemná a u dětí mívá úspěch. Skvělá je podávaná s placičkami (nebo kuličkami chcete-li) z krůtího masa. Pokud máte rádi výraznější chutě, klidně do omáčky na začátku přidejte pórek pokrájený na kolečka. Recept mám z blogu Máma v kuchyni.
Přísady
Omáčka:- 150 g kedlubny, nakrájená na drobné kostičky
- 1 středně velká cibule
- 400 ml plnotučného mléka
- hrst strouhaného sýra parmezánového typu
- olej
- snítka rozmarýnu
- sůl a pepř dle chuti
- 300 g těstovin
Masové placičky:
- 250 g mletého krůtího masa
- 1 malá cibule (vynechala jsem)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička hořčice
- vrchovatá lžíce strouhanky (dala jsem rozmixovaný celozrnný toustový chléb)
- 1 vejce
- sůl dle chuti
Postup
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme kedluben a opečeme ho dozlatova. Poté podlijeme mlékem, přihodíme snítku rozmarýnu nebo jiné oblíbené bylinky, přidáme sýr a dusíme do změknutí (ideálně pod poklicí) cca čtvrt hodiny. Vyndáme rozmarýn, osolíme, opepříme a rozmixujeme na hladkou omáčku.
Mleté krůtí maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, přidáme vejce, hořčici, osolíme a zahustíme troškou strouhanky. Vytvarujeme malé placičky (nejlépe to jde s namočenýma rukama), které smažíme na oleji.
Hotovou omáčku smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme s masovými placičkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat