Po delší době se mi líbí recepty v aktuálním čísle Magazínu Albert (letní číslo). Spojení kuřecího masa a rajčat funguje snad vždy a rodina zajásala, že jako příloha je bageta (obzvlášť zapečená s česnekem je u nás hit). Černé olivy jsem nesehnala, tak jsem použila zelené.
Přísady
- 4 kuřecí prsní řízky
- sůl, pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 1 mrkev, nakrájená na kostičky nebo tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na menší plátky
- 1 žlutá paprika, nakrájená na menší plátky
- 4 stroužky česneku, prolisované
- 1 velký rajčatový protlak
- 150 ml bílého vína (dala jsem jen vodu)
- 1 konzerva krájených rajčat
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené bazalky
- 3 snítky čerstvého rozmarýnu
- 100 g černých oliv bez pecky
- čerstvá bazalka k podávání
- 4 světlé bagety (příp. i máslo, prolisovaný česnek, sušená bazalka)
Postup
Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, aby z každého vznikly dva plátky. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a prsa z obou stran zprudka opečeme. Přendáme je do zapékací mísy.
Cibuli orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji, přidáme mrkev a papriku a opékáme. Pak přidáme česnek a po chvíli rajčatový protlak, víno (nebo vodu) a krájená rajčata. Omáčku ochutíme medem, kořením, solí, pepřem, přidáme rozmarýn a přivedeme k varu.
Plátky masa zalijeme omáčkou. Přidáme olivy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi čtvrt hodiny.
Podáváme s čerstvou nebo zapečenou bagetkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat