Skvělá a rychlá omáčka na těstoviny, která bude mít svoje místo v našem pravidelném jídelníčku. Je hotová, než se uvaří těstoviny. Inspiraci jsem našla u Evy Ehrenbergerové na instagramu. Těstoviny můžete podávat i s kuřecím prsem, které okořeníte a opečete na oleji a poté nakrájíte na proužky.
Přísady
- 1 velká nebo 2 malé cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 červené papriky
- olivový olej
- sůl, pepř
- sušená bazalka
- 2 velké lžíce rajčatového protlaku
- 1 balení mozzarelly
- parmazán na posypání
- cca 400 g těstovin
Postup
Do osolené vody dáme vařit těstoviny.
Oloupaný česnek nakrájíme na malé kousky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, stejně tak papriku. Na olivovém oleji všechno osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, trošku osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Podlijeme naběračkou nebo dvěma vody z vaření těstovin a pod pokličkou pár minut podusíme.
Přidáme pokrájenou mozzarellu a tyčovým mixérem rozmixujeme na omáčku. Podle potřeby doladíme vodou z těstovin.
Hotovou omáčku smícháme s těstovinami uvařenými na skus.
Na talíři posypeme parmazánem a podáváme s listovou zeleninou, příp. s kuřecím masem.
Žádné komentáře:
Okomentovat