Naprosto skvělé muffiny, které vydrží vláčné i několik dní. Určitě se červené řepy v těstě nebojte, čokoláda a kakao její chuť schová a získáte zdravější muffiny, na kterých si pochutnají i děti. Doporučuji je doplnit kopečkem jogurtu nebo smetany a jahodami.
Přísady
- 250 g červené řepy, předem uvařené doměkka
- 3 celá vejce
- 90 g oleje (např. řepkového)
- 150 g kefíru
- 195 g hladké mouky
- 130 g cukru
- 35 g holandského kakaa
- 1/4 lžičky jedlé sody
- 8 g prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 g nasekané čokolády
Postup
Asi tak hodinu před přípravou si vyndáme suroviny z lednice, aby získali pokojovou teplotu.
Uvařenou červenou řepu rozmixujeme spolu s vejci a olejem do hladkého pyré. Poté vmícháme kefír.
Do mísy odvážíme sypké suroviny, promícháme je a vlijeme rozmixované pyré. Promícháme, aby se suché a tekuté spojilo a lžící rozdělíme těsto do muffinových košíčků.
Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat