Tahle buchta nebo chcete-li řezy se skvěle hodí jako jarní dezert. Můžete každý kousek dozdobit marcipánovými mrkvičkami nebo čokoládovými vajíčky. Inspiraci jsem našla u neplechy na plechu, ale upravila jsem si ho.
Přísady
Těsto:- 160 g másla, změklého
- 125 g cukru
- 3 celá vejce
- 150 ml mléka
- 350 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 1 lžička skořice
- 200 g mrkve, nastrouhané najemno
- 80 g vlašských ořechů
Krém:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vanička hustšího polotučného tvarohu (příp. v alobalu)
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- mletá skořice
Postup
Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny a poté po jednom zašleháme vejce. V misce smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a skořici a moučnou směs střídavě s mlékem a mrkví zašleháme do těsta. Nakonec vmícháme ořechy nasekané na polohrubo.
Pečeme v menším pekáčku (cca 20 x 30 cm) v troubě vyhřáté na 175 stupňů asi 40 minut. Necháme zcela vychladnout.
Mezitím si ušleháme dotuha šlehačku a v misce smícháme tvaroh s cukrem. Do tvarohu poté zlehka vmícháme šlehačku a krém natřeme na vychladlý korpus. Posypeme slabě skořicí příp. dozdobíme mrkvičkami nebo vajíčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat