Na obalovaném květáku si můžete pochutnat i bez smažení. Ulehčíte si nejen práci, ale i vaše zdraví vám poděkuje. Můžete zkusit klasiku nebo tenhle květák obohacený o koření a parmazán.
Přísady
- 1 velký květák, rozebraný na růžičky
- sůl
- hladká mouka
- 1 lžička mleté uzené papriky
- 1 lžička mletého česnekového prášku
- 1 lžička oregana
- špetka chilli (vynechala jsem)
- 3 vajíčka
- strouhanka
- velká hrst strouhaného parmazánu
- olivový olej
- brambory k podávání
- příp. máslo a jarní cibulka
- dip z jogurtu nebo zakysané smetany (plus např. pažitka a ředkvička)
Postup
Květák rozebraný na růžičky povaříme ve vroucí osolené vodě cca 6 minut. Scedíme ho a necháme vychladnout.
Připravíme si 3 talíře, jeden s moukou smíchanou s paprikou, česnekem a oreganem, druhý s vajíčky rozšlehané s 2 zarovnanými lžícemi mouky a solí a třetí se strouhankou smíchanou s parmazánem.
Povařený květák postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Dáváme ho na plech vyložený papírem na pečení a pokapeme olivovým olejem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca půl hodiny, v polovině pečení květák otočíme.
Podáváme např. se šťouchanými brambory s máslem a jarní cibulkou a dipem z jogurtu nebo zakysané smetany (tentokrát jsem dala jogurt, špetku soli, nakrájenou pažitku a nakrájenou ředkvičku nadrobno).
Žádné komentáře:
Okomentovat