Jídlo našich babiček, které je neprávem opomíjené. Stačí pár poctivých surovin a vykouzlíte plnohodnotné bezmasé jídlo. Fazolky můžete použít čerstvé, ale skvělé jsou i mražené, které jsou navíc dostupné po celý rok.
Přísady
- 50 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 370 ml hovězího vývaru
- 150 g smetany ke šlehání
- ocet (cca 2 lžíce, i více - podle chuti)
- 350 g zelených fazolek (mražené nebo čerstvé)
- uvařené brambory k podávání
- naměkko uvařená vajíčka k podávání
Postup
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a upražíme světlou jíšku. Přilijeme studený vývar a dobře rozmícháme. Vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme octem a přidáme mražené fazolky (pokud máme čerstvé, v osolené vodě je předtím pár minut povaříme). Chvíli povaříme.
Fazolky s omáčkou podáváme s vařenými brambory a vajíčkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat