Také máte rádi jídla z jednoho pekáče? Tak tohle je přesně ten recept :-) Noky se nevaří, pečou se rovnou zasyrova spolu se zeleninou a po upečení jen na talířích posypete sýrem. Zeleninu můžete obměňovat podle sezóny a stavu ledničky (mrkev, řepa, listový špenát, brokolice, ale i houby). Recept jsem objevila na instagramu u Terezy Havlinové.
Přísady (na 2 až 3 porce)
- 1 balení bramborových noků
- 1 paprika
- 1/2 cukety
- 250 g rajčat
- 1 cibule, nakrájená na klínky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky soli
- pár snítek rozmarýnu (lze vynechat)
- pepř (ideálně z mlýnku)
- směs italských bylinek
- mozzarella, parmazán a bazalka k podávání
Postup
Zeleninu nakrájíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. V míse smíchám noky (předem nevařte!), zeleninu, koření, olej a pořádně promícháme. Směs rovnoměrně rozložíme na plech.
Pečeme 20-30 minut na 220 stupňů, dokud nejsou noky i zelenina měkké a opečené. V průběhu párkrát promícháme.
Podáváme s natrhanou mozzarellou, parmazánem a čerstvou bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat