Na podzim a v zimě máme rádi vůni perníkového koření snad ještě víc. Zkuste obměnu klasického perníku na plech a upečte si perníkovou bábovku.
Přísady
- 2 a 1/4 hrnku hladké mouky (1/4 hrnku dávám celozrnnou žitnou)
- 3/4 hrnku cukru
- 2 zarovnané lžíce kakaa
- špetka soli
- 1 prášek do perníku nebo do pečiva
- 120 g měkkého tvarohu
- 3 vejce
- 3/4 hrnku řepkového oleje
- 1,5 lžíce rumu
- 3 lžíce povidel nebo džemu
- 2 lžíce tekutého medu (lze vynechat)
Postup
Do větší mísy dáme všechny suché přísady a dobře je promícháme. Poté přidáme ostatní a zlehka promícháme.
Formu na bábovku vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto.
Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170 minut asi 3/4 hodiny.
Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem. Skvělá je s ušlehanou šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat