25/11/2022

Perníková bábovka


Na podzim a v zimě máme rádi vůni perníkového koření snad ještě víc. Zkuste obměnu klasického perníku na plech a upečte si perníkovou bábovku.

Přísady

  • 2 a 1/4 hrnku hladké mouky (1/4 hrnku dávám celozrnnou žitnou)
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 zarovnané lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 1 prášek do perníku nebo do pečiva
  • 120 g měkkého tvarohu
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku řepkového oleje
  • 1,5 lžíce rumu
  • 3 lžíce povidel nebo džemu
  • 2 lžíce tekutého medu (lze vynechat)

Postup

Do větší mísy dáme všechny suché přísady a dobře je promícháme. Poté přidáme ostatní a zlehka promícháme. 

Formu na bábovku vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto.

Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 170 minut asi 3/4 hodiny.

Před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem. Skvělá je s ušlehanou šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat