Letos jsem vyzkoušela ze zbylého bílku mandlové rohlíčky podle Garden and Kitchen a tedy mňam! Řadím ho mezi naše každoroční stálice. Stačí minimum surovin, jsou snadné a rychle hotové a jsou vhodné i pro bezlepkáře. Suroviny uvádím z 1 bílku a vyšlo mi to přesně na 1 plech, takže si je případně vynásobte.
Přísady
- 1 bílek
- špetka soli
- 40 g moučkového cukru
- 100 g mletých mandlí (nebo mandlové mouky)
- trochu kůry z pomeranče
- cca 60 g mandlových plátků na obalování
Postup
Z bílků a soli ušleháme polotuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Poté přidáme strouhanou kůru a mleté mandle a jemně do sněhu vše vmícháme.
Do misky si dáme vodu a namáčíme v ní malou lžičku, kterou vždy nabereme těsto a dáme ho do talíře, kam jsme nasypali mandlové plátky. Na těsto se nabalí mandle a navlhčenýma rukama přendáme na plech vyložený papírem na pečení a prsty vytvarujeme do tvaru rohlíčku.
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 14 minut. Pokud jsou rohlíčky pořád moc měkké, troubu vypneme a necháme je pár minut dojít.
Žádné komentáře:
Okomentovat