Občas si k nedělní snídani uděláme lívance nebo vafle. Střídám i různé recepty a dnes přidávám recept na lívance z kefíru a mražených borůvek (ty klidně můžete vynechat, jsou skvělé i bez nich). Podávat je můžete s čímkoliv, co máte rádi, např. přelité javorovým sirupem a jogurtem.
Přísady
- 1 balení kefíru (500 ml)
- 1 vejce
- špetka soli
- 300 g hladké mouky (část můžete použít celozrnnou)
- 1 lžička jedlé sody
- mražené borůvky
- máslo nebo ghí na smažení
- k podávání např. javorový sirup, jogurt, skořice ale i džem, povidla, čerstvé ovoce apod.
Postup
Ve větší míse prošleháme kefír s vajíčkem, přidáme sůl, mouku a sodu a vymícháme hladké těsto. Pokud je moc husté, můžeme trochu mléka vlít do krabice po kefíru a vypláchnout ho do těsta. Nakonec jemně vmícháme borůvky.
Ihned opékáme lívanečky z obou stran na pánvi jemně vytřené máslem.
Podáváme s čím máte rádi - např. s javorovým sirupem a jogurtem nebo povidly či džemem a jogurtem nebo čerstvým ovocem a oslazeným tvarohem apod.
Žádné komentáře:
Okomentovat