Mrkvová bábovka je vláčná díky tvarohu a mrkvi, ovesné vločky se zase postarají o strukturu jako by v těstě byly oříšky. Místo do bábovkové formy můžete dát těsto do muffinových košíčků.
Přísady
- 3 vejce
- špetka soli
- 150 g cukru
- nastrouhaná kůra z citronu (nebo pomeranče)
- 60 g řepkového oleje nebo rozpuštěného másla
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 200 g mrkve, najemno nastrouhané
- špetka skořice
- 80 g jemných ovesných vloček
- 100 g celozrnné špaldové mouky (příp. klasické hladké)
- 120 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
Hodinu před pečením vyndáme suroviny z lednice, aby získali pokojovou teplotu (jinak by se bábovka mohla srazit).
Celá vejce se špetkou soli a cukrem vyšleháme do nadýchané pěny. Vmícháme citronovou kůru, olej a tvaroh. Poté přidáme mrkev a mouku smíchanou s vločkami, práškem do pečiva a skořicí.
Těsto uhladíme do vymazané (příp. vysypané) bábovkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 50 minut až hodinu.
Po zchladnutí bábovku vyklopíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat