13/07/2023

Tvarožníkové muffiny s borůvkami a drobenkou


Máme tu opět po roce borůvkovou sezónu. V kombinaci s tvarohem a křupavou drobenkou jsou výborné a dát tvarožník do formiček na muffiny je skvělý nápad - jsou rychleji upečené.

Přísady (na cca 16 muffinů)

  • 2 kelímky tvarohu
  • 2 vejce
  • cca 70 g cukru (nebo víc podle chuti)
  • cca 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • 3/4 sáčku vanilkového pudinku
  • 3 lžíce hrubé mouky 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • borůvky mražené nebo čerstvé (příp. jiné ovoce)
Drobenka:
  • 30 g ovesných vloček
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • špetka skořice
  • 25 g studeného másla
  • na závěr 1 lžíce nudliček mandlí (nebo plátky)

Postup

V míse prošleháme tvarohy, vejce, cukr, citronovou šťávu a špetku soli. Poté přisypeme pudinkový prášek, mouku a prášek do pečiva a dobře promícháme.

Z ovesných vloček, cukru, mouky, skořice a másla vypracujeme drobenku, na konec do ní vmícháme mandle.

Těstem naplníme formičky na muffiny (osvědčilo se mi použít silikonové formičky), na těsto rozdělíme borůvky (pokud máme mražené, předem je nerozmrazujeme) a nakonec posypeme drobenkou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. Před podáváním necháme vychladit.

Žádné komentáře:

Okomentovat