Informace

11/12/2024

Nejlepší tvarohová bábovka


Skvělá vláčná bábovka plná bílkovin a vonící po citronu. Sladká tak akorát a díky tvarohu jemňoučce nakyslá. Bonusem je, že je výborná i další den. Pozor si ale dejte při postupu - je důležité nepoužít suroviny z lednice, hrozí zdrcnutí bábovky.

Přísady

  • 3 středně velká vejce
  • špetka soli
  • 120 g cukru (klasického krupicového nebo třtinového)
  • kůra z půlky citronu
  • 100 g másla, rozpuštěného a zchladlého
  • semínka z půlky vanilkového lusku (lze vynechat)
  • 500 g polotučného měkkého tvarohu (z vaničky)
  • 200 g hrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Postup

V robotu nebo s ručním šlehačem vyšleháme celá vejce se špetkou soli a cukrem do nadýchané pěny, bude to trvat přibližně 10 minut. Poté vlijeme ještě při vysokých otáčkách rozpuštěné zchladlé máslo a dál šleháme. Přidáme citronovou kůru, semínka z vanilkového lusku a také tvaroh.

Nakonec postupně přisypáváme mouku smíchanou s kypřicím práškem (už při nižších otáčkách). Šleháme jen tak dlouho, než se všechny suroviny spojí v hladké těsto.

Těstem opatrně naplníme bábovkovou formu vymazanou olejem a vysypanou hrubou moukou.

Pečeme přibližně 45 minut, dokud povrch bábovky nezezlátne a kontrolní dřevěná špejle nevyjde z těsta čistá, bez drobečků.

Žádné komentáře:

Okomentovat