13/12/2024

Skořicové mandlové rohlíčky


Pokud hledáte nový druh vánočního cukroví, jste na správné adrese. Ujišťuji vás, že tyhle jemné skořicové rohlíčky si zamilujete. U nás mají velký úspěch.

Přísady (2 plechy rohlíčků)

  • 120 g mletých mandlí
  • 1 lžička skořice
  • 60 až 80 g moučkového cukru
  • 280 g hladké mouky (cca 80 g dávám celozrnnou)
  • 220 másla
  • na posypání moučkový cukr smíchaný se skořicí

Postup

Smícháme mandle, skořici, cukr, mouku a máslo (nejlépe trochu povolené). Můžeme si pomoci s robotem se sekacími noži a poté zpracovat ručně. Hotové těsto dáme do sáčku a necháme odležet v lednici (stačí hodina).

Těsto nakrájíme na menší části a z každé vyválíme tenký váleček (hada), který nožem nařežeme na stejné díly a z nich tvarujeme rohlíčky.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 12 minut (po 10 minutách zkontrolujte), až budou rohlíčky vonět a zrůžoví.

Necháme chvíli zchladnout a poté posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

2 komentáře: