Pokud hledáte nový druh vánočního cukroví, jste na správné adrese. Ujišťuji vás, že tyhle jemné skořicové rohlíčky si zamilujete. U nás mají velký úspěch.
Přísady (2 plechy rohlíčků)
- 120 g mletých mandlí
- 1 lžička skořice
- 60 až 80 g moučkového cukru
- 280 g hladké mouky (cca 80 g dávám celozrnnou)
- 220 másla
- na posypání moučkový cukr smíchaný se skořicí
Postup
Smícháme mandle, skořici, cukr, mouku a máslo (nejlépe trochu povolené). Můžeme si pomoci s robotem se sekacími noži a poté zpracovat ručně. Hotové těsto dáme do sáčku a necháme odležet v lednici (stačí hodina).
Těsto nakrájíme na menší části a z každé vyválíme tenký váleček (hada), který nožem nařežeme na stejné díly a z nich tvarujeme rohlíčky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 12 minut (po 10 minutách zkontrolujte), až budou rohlíčky vonět a zrůžoví.
Necháme chvíli zchladnout a poté posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
Výborné rohlíčky
OdpovědětVymazatDobrý den,
Vymazatjsem ráda, že vám rohlíčky chutnají.
Zuzka